Біло-Сині - сайт вболівальників "ДИНАМО КИЇВ" - WHITE-BLUE.kiev.ua

Відкрите звернення до керівництва клубу ФК «Динамо» Київ
Текст звернення Ультрас "Динамо" до керівництва клубу ФК "Динамо" (Київ)

Відкрите звернення до керівництва клубу ФК «Динамо» Київ

Ми, фанати «Динамо» (Київ), обурені рішенням ПФЛ від 28 серпня 2007 року.
А саме цим рішенням засідання Бюро ПФЛ України:
«За порушення правил поведінки глядачів організованою групою вболівальників ФК «Динамо» на стадіоні «Металург» м. Кривий Ріг 25.08.2007 р. під час матчу 7-го туру чемпіонату «Кривбас» – «Динамо», динамівський клуб оштрафований на 1000 у.о. Крім того, ФК «Динамо» має відшкодувати ФК «Кривбас» витрати за зламані пластикові сидіння.»

Хочемо навести деякі факти, які свідчать про, м’яко кажучи, заангажованість керівництва ПФЛ. Згадаймо «золотий» матч у сезоні 2005-2006 р. між «Динамо» та «Шахтарем», який, як відомо, проводився саме у Кривому Розі на стадіоні «Металург». Підчас матчу вболівальники «Шахтаря» зламали біля 600 сидінь, що зафіксовано в звіті інспектору матчу. Після цього, за рішенням того ж таки Бюро ПФЛ ФК «Шахтар змушений був відшкодувати збитки за поламані сидіння. При цьому жодних штрафних санкцій на донецький клуб накладено не було. Чому ж в аналогічній ситуації з київським «Динамо» рішення приймається зовсім інше?

Окрім цього, тут є і ще один важливий аспект – стан стадіону «Металург» в Кривому Розі. Ми закликаємо всю футбольну громадськість і ПФЛ в тому числі звернути увагу на те, що згаданий стадіон абсолютно не придатний до проведення на ньому матчів рівня вищої ліги. Ми стверджуємо, що вболівальники «Динамо» підчас календарного матчу з «Кривбасом» спеціально та свідомо не поламали жодного сидіння. Ми звикли активно підтримувати свою команду, і намагалися це робити і в Кривому Розі. Проте стан стадіону такий, що навіть просте доторкання до стільців призводило до того, що вони розлітались на уламки. Можна спитати ПФЛ, чому воно, дбаючи про інтереси керівництва футбольного клубу «Кривбас», одночасно не хоче подумати про безпеку вболівальників, дозволяючи проводити матчі на такому стадіоні.  

Ми закликаємо керівництво клубу ФК «Динамо» (Київ) не платити сумнівні штрафи до ПФЛ. Ця структура, фактично, займається рекетом та вимаганням. Після кожного туру Ліга накладає та стягує штрафи з нашого та інших клубів, причому ці кошти направляє невідомо куди і для яких потреб. На сьогоднішній день, ми не бачимо, яким чином ця організація – особливо в такому складі її керівництва -  може розвивати та популяризувати футбол в Україні.

ПФЛ виступає проти існування активних вболівальників – себто, ультрас, які, на їх погляд, і є головними носіями небезпеки. Не бажаючи при цьому розуміти, що саме ми і є, в першу чергу, тими, для кого і проводиться ця гра – найбільш відданими шанувальниками футболу, завдяки яким на стадіонах завжди є люди. Проте, можна не сумніватися, що навіть в разі нашого зникнення зі стадіонів вельмишановні пани Попов, Сафіулін тощо, дуже швидко знайдуть інші приводи для подальшого поповнення бюджету Ліги. Чи ж власної кишені?

Ми готові зібрати кошти та відшкодувати вартість зламаних стільців. І маємо надію, що за ці гроші врешті решт в такому явно не найбіднішому місті України, як Кривий Ріг, будуть встановлені нормальні стільчики.

Ультрас Динамо Київ

Обговорення тут

Адреса матеріалу в інтернеті: http://white-blue.kiev.ua/articles/334.htm

Назад


Використання матеріалів сайту дозволено за умови посилання на Біло-Сині - сайт вболівальників "ДИНАМО КИЇВ". Для онлайн-проектів - гіперпосилання (hyperlink) на http://white-blue.kiev.ua

Copyright © WHITE-BLUE.kiev.ua, 2006-2024