Біло-Сині - сайт вболівальників "ДИНАМО КИЇВ" - WHITE-BLUE.kiev.ua

Дьємерсі МБОКАНІ: «Хочу вибачитися перед командою й уболівальниками»
Дьємерсі МБОКАНІ: «Хочу вибачитися перед командою й уболівальниками» Конголезький нападник «Динамо» Дьємерсі Мбокані, який отримав червону картку від французького арбітра Клемана Турпена в учорашньому матчі ЛЄ проти «Туна», щиро розкаявся у скоєному.

В інтерв'ю офіційному сайту «Динамо» (Київ) він розповів, що ж сталося в тому злощасному епізоді, вибачившись при цьому перед командою й усіма вболівальниками «біло-синіх».

- Що сталося на полі в той момент, коли після першого попередження арбітр пред'явив вам пряму червону картку?

- На 17-й хвилині арбітр зупинив гру, зафіксувавши порушення, яке справді було з мого боку. Далі він сказав мені підійти до нього й подивитися йому в очі, на що я відповів відмовою. Арбітр показав жовту картку й почав йти, а я про себе сказав кілька слів. Хочу відзначити, що ці слова не були адресовані ані арбітру, ані будь-кому ще. Вони були вимовлені мною виключно про себе й для себе, й були застосовані виключно до ситуації, до якої я потрапив, отримавши на рівному місці жовту картку. Але глядачі почали свистіти, й, можливо, хтось із асистентів помилково підказав арбітру, що я щось погане сказав саме йому, на що той і зреагував, показавши мені вже пряму червону картку.

- Чи бували подібні епізоди у вашій кар'єрі раніше?

- За всю свою кар'єру я отримав лише дві червоні картки, включаючи цю. За своєю натурою я вкрай неконфліктна людина. Під час гри бувають ситуації, коли ти просто змушений зіграти грубо, щоб урятувати свою команду, але все це виключно ігрові епізоди. Про будь-яку неспортивну поведінку мови нет може бути.

- Що вважаєте за потрібне сказати після подій у Туні численній армії динамівських уболівальників?

- Я дуже засмучений через подібну ситуацію. Ці два дні, вчора й сьогодні, я думав виключно про те, що сталося. У першу чергу хочу вибачитися перед командою, оскільки залишив її грати в меншості в такому важливому матчі. На щастя, хлопці проявили характер, і наша команда виграла. Хочу відзначити, що я зробив гірше, в тому числі, й собі, оскільки єдиним моїм бажанням було принести користь команді. Але у футболі всяке трапляється. Найголовніше – хочу вибачитися перед командою. Я в жодному разі не збирався підвести хлопців, я ніколи не ставлю свої амбіції вище за командні.

Ми обговорювали цей епізод усередині команди. Так сталося, що в той момент ніхто не був поруч зі мною й арбітром, і не міг знати, що справді сталося в тому епізоді. Тому я маю ще раз пояснити ситуацію, щоб не було непорозуміння та неправильного трактування. Сталося непорозуміння. Коли арбітр пред'явив першу жовту картку, з мого боку не було абсолютно жодних образ на його адресу, навіть натяку на це. Друга картка, яка стала вже червоною, була пред'явлена ​​мені за слова, які в жодному разі не адресувалися головному арбітру зустрічі.

09.11.2013

Адреса матеріалу в інтернеті: http://white-blue.kiev.ua/news/2773.htm

Назад

Використання матеріалів сайту дозволено за умови посилання на Біло-Сині - сайт вболівальників "ДИНАМО КИЇВ". Для онлайн-проектів - гіперпосилання (hyperlink) на http://white-blue.kiev.ua

Copyright © WHITE-BLUE.kiev.ua, 2006-2024